Buduće mame mogu u potpunosti zakoračiti u 21. vek i iskoristiti napredak tehnologije kako bi pratile napredak malog čuda prirode koje raste u njima. Pripremili smo za vas spisak aplikacija koje će vam olakšati trudničke dane, a i učiniti ih zanimljivijim. Uz to, moći ćete da sačuvate i sve uspomene na trudnoću. Pomoću ovih aplikacija možete pratiti gotovo sve – fizičko stanje, osećaje, trudove, savete za pravilnu prehranu, preglede i sve drugo što čini ovih 9 meseci posebnim.

My Pregnancy Today

     

Ovu aplikaciju je dosada koristilo više od 100 miliona trudnica širom sveta. Dovoljno je samo da je instalirate i unesete termin porođaja, i moći ćete da zanimljive video snimke i informacije o bebama u razvoju. Ono što je posebno zanimljivo je opcija How Big Is Your Baby? koja na primeru voća i povrća olakšava vizualizaciju veličine vaše bebe. Možete beležiti bebine pokrete, fotografisati stomačić, povezati se sa drugim mamama kojima je termin blizak vašem i još mnogo toga.

Bonus: Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

Pregnancy Tracker

 

Ovu aplikaciju razvio je isti tim kao i čuvenu knjigu saveta “What to expect when you’re expecting”, tako da znate da ste u sigurnim rukama. Pored informacija o razvoju trudnoće i bebe, dobijaćete i dnevne savete za održavanje zdrave trudnoće, lepe vesti i zanimljive priče iz života trudnica.

Bonus: Aplikacija je dostupna za Android.

I’m Expecting

Aplikacija “I’m Expecting” privlači lepim bojama i dizajnom, kao i fotografijama preslatkih beba, te joj je teško odoleti. Kao i svaka aplikacija sa spiska, nudi jednostavan način da pratite trudnoću, ali i veliku zajednicu drugih trudnicama, mama i lekara koji vam brzo i lako mogu odgovoriti na pitanja i nedoumice.

Bonus: Aplikacija je dostupna za iOS i Android.

BabyBump Pregnancy Pro

Ova aplikacija ne samo da odbrojava dane do predviđenog termina i beleži u kojoj ste nedelji trudnoće, već predviđa i simptome koje biste u određenoj nedelji mogle da imate. Na primer, uz pomoć aplikacije ćete saznati da bi vam se u osamnaestom mesecu trudnoće moglo vrteti u glavi, i zašto je to normalno.

Bonus: Aplikacija je dostupna za Android.

Bebac

Za kraj smo ostavili aplikaciju rađenu na našem jeziku, koja će vam se sigurno dopasti. Sve informacije o zdravlju, ishrani, bezbednosti, dojenju i mnogim drugim stvarima sa poznatog sajta sada su dostupne i na vašem mobilnom telefonu.Uz pomoć Bebac aplikacije možete pratite razvoj trudnoće iz nedelje u nedelju, a nakon porođaja nastavite da pratite razvoj vašeg deteta sve do sedme godine.

Bonus: Aplikacija je dostupna za Android.

Sve navedene aplikacije su izuzetno zanimljive, jednostavne za korišćenje i odlična ispomoć tokom trudničkih dana, ali sva ozbiljnija pitanja i nedoumice ostavite za svog ginekologa, koji će najbolje znati da pomogne baš vama i vašoj bebi.