Double test

Dabl test je jedan od prvih prenatalnih statističkih testova koji ukazuje na hromozomske anomalije iliti hromozomopatije koje prouzrokuju oboljenje kao što je Daunov sindrom. Radi se između 12. i 14. nedelje trudnoće i sa 80 odsto sigurnosti može utvrditi prisustvo genetskih oboljenja.

Triple test

Ukoliko rezultati dabl testa ukazuju na neke verovatnoće prisustva hromozomskih anomalija kod deteta, pre dijagnostičkih testova, trudnica se uglavnom šalje i na tripl test, koji se u odnosu na dabl razlikuje po tome što se radi od 14. do 20. nedelje.

Tripl test daje za nijansu više informacija o eventualnim hromozomskim abnormalnostima jer se dodaju još tri parametra iz krvi majke.

AFP – protein koji proizvodi fetus,
hCG – hormon koji stvara placenta i
Ue3 – estrogen koji stvaraju placenta i fetus

Quadruple test

Kod ovog testa pri izračunavanju verovatnoće hromozomskog poremećaja, osim prethodna tri hromozoma ubraja se i nivo inhibina A – proteina placente. Ovaj test ima još veću mogućnost detektovanja Daunovog sindroma u odnosu na tripl test.

VERIFIED EKSPERTSKI PRENATALNI TEST

Za razliku od svih drugih testova koji daju samo statističke procene, VERIFIED test nudi pouzdane rezultate o zdravlju bebe već od 10. nedelje trudnoće.

VERIFIED prenatalni test otkriva najčešće hromozomopatije (aneuploidije i mikrodelecije) fetusa i omogućava Vam bezbrižnu trudnoću bez daljeg izlaganja invazivnim dijagnostičkim procedurama (amniocenteza, kordocenteza, analiza horionskih čupica), a ukoliko to želite, saznaćete sa sigurnošću, da li očekujete dečaka ili devojčicu.

Više informacija o ekspertskom VERIFIED prenatalnom testu pročitajte na sajtu: https://www.verified.rs/